Laatste nieuws

De fagenbank is klaar voor onderzoek naar medische toepassing van bacteriofagen in Nederland. De bal ligt nu bij de politiek om dit mogelijk te maken.


Fagenbank feestelijk geopend op Medical Delta Jaarevent in Delft

Op 16 april 2019 is de fagenbank officieel geopend door onderzoekers van TU Delft en artsen van UMC Utrecht en in het bijzijn van honderden belangstellenden in de Aula in Delft.

April 2019


Fagenbank team

Het fagenbank team van jonge onderzoekers is er klaar voor.

April 2019

Minister Bruins denkt mee

Minister Bruins van Medische Zorg staat positief tegenover onderzoek naar bacteriofagen in Nederland. Dit zegt hij naar aanleiding van de uitzending van Dokters van Morgen over bacteriofagen.

Bacteriofagentherapie - en vooral onderzoek daarnaar - is in Nederland nu nog praktisch onuitvoerbaar door wet- en regelgeving, terwijl zieken bij wie antibiotica niet (meer) werkt er baat bij zouden kunnen hebben. In de uitzending deden onderzoekers een oproep aan de minister om te helpen dergelijk onderzoek ook in Nederland mogelijk te maken.

Februari 2019

Bron: Zorgnu.avrotros.nl


Alumni en Universiteitsfonds maken start mogelijk

Dankzij een donatie van het Universiteitsfonds en TU Delft alumni hebben we een start kunnen maken met de enige publieke bacteriofagenbank in Nederland. Uw steun om hiermee door te gaan blijft heel hard nodig.

November 2018